The Week After... the Varsity

The Week After... the Varsity

Op zondag 3 april was het zover. Op het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten werd de 138ste editie van de Nationale Studentenroeiwedstrijden de 'Varsity' geroeid. Duizenden toeschouwers zagen A.S.R. Nereus er met de zege vandoor gaan. De Oude Vieren en de Dames Vieren van de roeivereniging uit Amsterdam lieten de andere roeiers in de wedstrijd over drie kilometer ver achter zich en waren daarmee de grote winnaar van deze editie van de Varsity.

Sportiviteit en gezelligheid
De wedstrijd werd dit jaar weer druk bezocht. Na de stilte door de pandemie was de opkomst bij de 138ste editie van de Varsity groot. Uit alle hoeken van het land kwamen roeiers, studenten, geïnteresseerden en liefhebbers richting het Amsterdam-Rijnkanaal om de wedstrijd te bekijken. Er hing al vroeg een goede sfeer. Sportiviteit en gezelligheid gingen als vanouds hand in hand. Iedereen had er weer zin in en dat hebben wij van Steppin’ Out ook gemerkt.

Steppin’ Out x Varsity
Onze limited edition ‘Varsity’ rugby trui was de week voor de wedstijd binnen drie uur zo goed als uitverkocht. Dit jaar hadden wij, voor het eerst ooit, een Steppin’ Out stand op het terrein. Al in de ochtend stonden bezoekers in de rij om een speciale Steppin’ Out zonnebril te scoren. Ook werden er verwoede pogingen gedaan om eeuwige roem te verkrijgen op ons eigen roeiapparaat.

Tot volgend jaar

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en verheugen ons nu al op de 139ste editie van de ‘Varsity’. Graag tot dan!


Meer weten over de Varsity? Kijk dan hier.

Foto's - Steppin' Out x Varsity by Isabella Verduyn