Local Friend: Simon Lévelt in Zeist

Local Friend: Simon Lévelt in Zeist

Ontmoet onze Local Friends. Lokale vrienden van Steppin' Out. Meet Local Friend Bas van Leeuwen van Simon Lévelt in Zeist.

“Ik vond thee ondergewaardeerd en ik zag het als mijn missie om bij de mensen meer waardering te creëren voor thee”

PERSOONLIJK

Kennismaken met Bas

"Mijn naam is Bas van Leeuwen en ik ben 8 jaar geleden begonnen met deze winkel. Oorspronkelijk kom ik uit Groningen. Nadat ik 15 jaar een kantoorbaan had wilde ik wat anders doen en dat was iets met thee. Simon Lévelt kende ik al vrij goed van de andere kant van de toonbank dus die stap was gemakkelijk gemaakt."

EIGEN BEDRIJF

Waar staat jouw bedrijf voor?

"Eerlijke koffie en thee van goede kwaliteit. Voor een eerlijke prijs voor de boeren met wie we samenwerken. Maar ook voor de natuur. Op een enkele soort na is al onze koffie biologisch."

Wat hoop je hiermee te bereiken?

"Een paar verschillende dingen. Ik werk niet voor het geld, maar voor iets waar ik energie van krijg. Ik vond thee een ondergewaardeerd product en ik zag het als mijn missie om bij de mensen meer waardering te creëren voor thee."

DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN

Wat zijn de leukste kanten van je beroep?

"De klanten. Het is toch niet alleen het product. Je bouwt echt een band op met mensen die elke keer weer terug komen, die persoonlijke band vind ik het leukst."

Wat is het minst leuke aan je beroep?

"De offers die ik soms moet brengen aan m’n gezin. Een winkel heb je altijd. Het is soms een moeilijke keuze tussen je gezin en de winkel. Maar dat weegt zeker op tegen alle positieve energie die ik eruit haal."

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

"Bereid je goed voor. Dus zowel je zakelijke plan, en onderzoek of het echt iets voor je is. Praat bijvoorbeeld met ondernemers in de stad waar je wilt ondernemen."

STIJL

Wat is je stijl motto?

"Netjes en tegelijkertijd casual. Ik heb altijd een overhemd aan in de winkel, dat doe ik thuis niet. En ik draag altijd kleurrijke schoenen, dat vind ik leuk."

Wat is je favoriete kledingstuk?

"De trui, de kleur is heel mooi."

PASSIE

Waar word je blij van?

"Fietsen op m’n gravelbike. Dat is echt mijn uitlaatklep. Het liefst stap ik voor zonsopgang op de fiets en rij ik richting de weilanden waar het dauw in de vroege ochtend nog op het gras staat."

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

"Ik ben redelijk down to earth. Ik wil mijn huis nog verbouwen. Ik wil dat die plek een prettige plek is. We willen er echt ons droomhuis van maken."

Wat vind je het leukst aan Zeist?

"De bossen. Eigenlijk eerst mijn winkel natuurlijk en daarna de bossen."