Local Friend: Juwelier Punte in Utrecht

Local Friend: Juwelier Punte in Utrecht

Ontmoet onze Local Friends. Lokale vrienden van Steppin' Out. Meet Local Friend Ruud Reijers, eigenaar van Juwelier Punte in Utrecht.

“Het verschil maak je door de persoonlijke service”

PERSOONLIJK

Kennismaken met Ruud

"Mijn naam is Ruud Reijers, 46 jaar en eigenaar van Juwelier Punte; de langstzittende juwelierszaak in Utrecht. We focussen ons op de bovenkant van het midden segment met prachtige horloges en sieraden en doen daarnaast ook diverse herstelwerkzaamheden en reparaties."

EIGEN BEDRIJF

Waar staat jouw bedrijf voor?

"Persoonlijke service, aandacht voor de klant. Daar maak je het verschil mee. Dat merk je onder andere door het herstel van sieraden die in eigen huis worden gedaan in plaats van het terug te sturen naar de leverancier wat vaak lang duurt."

Wat hoop je te bereiken?

"Het is een heel mooi vak met prachtige producten waarbij je deelgenoot wordt van speciale en bijzondere momenten van onze klanten. Of dat nu een huwelijk is of een andere gelegenheid. Dat moment proberen we nog mooier te maken."

DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN

Wat zijn de leukste kanten van je beroep?

"Het verhaal van een juweel, zoals de OMEGA Moonwatch, vertellen aan de mensen. Mensen zitten soms een uur in de auto om hiernaartoe te komen. Als de klant met een mooi horloge de deur uitloopt, het verhaal erachter helemaal kent en er tevreden mee is, ben ik blij."

Wat is het minst leuke aan je beroep?

"Het is een gewild product bij criminelen. Zo hebben we in het verleden weleens een plofkraak en overval meegemaakt. Dat zijn vervelende dingen. Helaas moeten we veel doen om ons hiertegen te beschermen."

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

"Doe het vooral met veel passie en plezier, dat merken de mensen. Neem echt de tijd voor klanten door hun verhaal aan te horen, niet omdat het misschien veel geld oplevert."

STIJL

Wat is je stijl motto?

"Netjes zijn op een warme en huiselijke manier. Dat zie je ook terug in de kleuren bij ons in de winkel. Warmte, niet alleen wit licht."

Wat is je favoriete kledingstuk?

"De schoenen vind ik erg mooi."

PASSIE

Waar word je blij van?

"Als mensen tevreden zijn met de service. Ik word blij van die glimlach. De service moet altijd hetzelfde zijn, zowel voor kleine kinderringetjes als sieraden van 20.000 euro."

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

"Willen groeien met de zaak. Graag zou ik uitbreiden naar een groter pand, maar ook een breder productaanbod. Ik wil de lat nog een stukje hoger leggen en ik geloof dat we dit met ons jonge enthousiaste team kunnen bereiken."

Wat vind je het leukst aan Utrecht?

"Utrecht bruist. De levendigheid is heerlijk, zeker nu we weer open zijn na de lockdown. Maar tegelijkertijd is het ook een historische en compacte stad waar je geen moeite hoeft te doen om lopend van de ene naar de andere kant te lopen."