Local Friend: De Gedekte Tafel in Den Bosch

Local Friend: De Gedekte Tafel in Den Bosch

Ontmoet onze Local Friends. Lokale vrienden van Steppin' Out. Meet Local Friend Christel van de Gedekte Tafel in Den Bosch.

“Ik kan niet koken, maar ik kan wel een tafel dekken”

PERSOONLIJK

Kennismaken met Christel

"Ik ben Christel en ik ben anderhalf jaar geleden begonnen met De Gedekte Tafel. Ik ben getrouwd, moeder van een zoon van 16 en woon al bijna 20 jaar in het centrum van Den Bosch. Ik kan niet koken, maar wel een tafel dekken."

EIGEN BEDRIJF

Waar staat jouw bedrijf voor?

"Voor bourgondisch tafelen aan een mooi gedekte tafel met mooi servies, glaswerk, bestek, tafellinnen en accessoires als kandelaars, kaarsen, servetten en noem maar op. Gezelligheid! Van een simpele borrelplank tot een uitgebreid 8 of 9 gangen diner, we helpen je graag je tafel mooi te dekken!"

Wat hoop je hiermee te bereiken?

"Tijdens de eerste lockdown kwamen de mensen erachter dat je het thuis ook gezellig kan maken. Als je lekker kookt, wil je ook zorg en aandacht besteden aan wat je op tafel hebt staan."

DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN

Wat zijn de leukste kanten van je beroep?

"Het leukste vind ik wanneer mensen iets heel anders uitzoeken dan wat ze voorheen op tafel hadden staan en daar dan heel blij van worden. Alle complimenten die ik over mijn winkel krijg, zijn zo lief en het leukste is gewoon als ik de mensen gelukkig de deur uit zie gaan."

Wat is het minst leuke aan je beroep?

"De boekhouding, daar kijk ik mijn partner heel vaak voor aan. Het is geen creatief werk, dat vind ik gewoon het minst leuk."

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

"Ik kan niet iets verkopen dat ik zelf niet mooi vind. Daarom zou ik je zeggen: Volg echt je hart. Je kunt alleen maar succesvol zijn als je zelf achter je product staat."

STIJL

Wat is je stijl motto?

"Smart Casual en comfortabel. Bretonse streepjes en blauw en zwart zijn mijn favoriete kleuren."

Wat is je favoriete kledingstuk?

"De trui van Barbour. Maar eigenlijk ook het animal-free jack van Save The Duck."

PASSIE

Waar word je blij van?

"Lekker eten in goed gezelschap. Blije klanten. Maar ook na een drukke zaterdag moe en voldaan thuiskomen en op de bank ploffen. En de maand december; ik tel af tot kerst, dat zie je in mijn etalage."

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

"De Gedekte Tafel uitbouwen tot een franchiseketen.”

Wat vind je het leukst aan Den Bosch?

"Het bourgondische leven en dat het eigenlijk aanvoelt als een dorp. Dat maakt dat je op elke hoek wel iemand kent, maar ook dat de natuur zo dichtbij is."