Local Friend: ABC in Leidschendam

Local Friend: ABC in Leidschendam

Ontmoet onze Local Friends. Lokale vrienden van Steppin' Out. Meet Local Friend Emma van American Book Center (ABC) in Leidschendam.

“Enthousiasme wordt altijd gezien.”

PERSOONLIJK

Kennismaken met Emma

“Ik ben Emma en ik woon in Den Haag. Ik werk nu twee jaar bij de The American Book Center (ABC). Ik ben tweetalig opgevoed dus ABC past perfect bij mij. Ik volg ook een studie aan de kunstacademie. Veel van mijn vrije tijd besteed ik aan het maken van sculpturen.”

HET BEDRIJF

Waar staat jouw bedrijf voor?

“ABC staat voor The American Book Center. Het is het centrum voor Amerikaanse en Engelstalige boeken, tijdschriften, games, e-books, agenda’s en meer. We hebben een heel divers publiek. Van studenten die graag boeken in de oorspronkelijke taal lezen tot hele loyale klanten die ons al jaren kennen. Eind april hebben wij ons 50-jarig jubileum gevierd.”

DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN

Wat zijn de leukste kanten van je beroep?

“Mijn werk is heel divers en afwisselend. Ik vind het heel leuk om de inkopen te doen. Zo kan je kiezen wat er in het assortiment komt.”

Wat is het minst leuke aan je beroep?

“Ik vind het moeilijk om minpunten te bedenken. Mijn beroep is eigenlijk heel erg leuk.”

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

“Je komt al ver als je van boeken houdt. Enthousiasme wordt altijd gezien. Onze klanten waarderen het als je tips met ze deelt. Wees dus niet bang om gewoon te laten blijken wat je leuk vindt.”

STIJL

Wat is je stijl motto?

“Ik heb een klassieke stijl. Ik neus vaak rond in de kledingkast van mijn moeder of in die van mijn oma. En vintagekleding vind ik ook erg leuk om te dragen.”

Wat is jouw favoriete seizoen?

“Ik hou van winterkleding. Mooie geborduurde truien en jurken vind ik erg fijn om te dragen.”

Wat is je favoriete kledingstuk van de fotoshoot?

“Dat is lastig kiezen. Ik vind het shirt en de broek allebei erg fijn zitten. Het materiaal is heel zacht en flexibel.”