Ken je klassiekers: De boxershort

Ken je klassiekers: De boxershort

Iedereen kent hem wel; de ruimvallende korte broek die wordt gedragen als herenonderbroek, beter bekend als de boxershort. Het is de basis voor iedere (heren)outfit en (meestal) onzichtbaar voor de buitenwereld. Iedere man heeft er wel een in zijn kledingkast. Of u nu kiest voor een wijde boxershort of een strakke variant, ze zijn niet meer weg te denken uit de herenondergoedwereld. Boxershorts, kortweg boxers, zijn er in veel verschillende varianten. Bij Steppin’ Out hebben wij een ruime collectie boxershorts. Bij ons kunt u terecht voor het klassieke, wijdere, katoenen exemplaar. Deze boxershort zit los om de benen en de billen, heeft een elastieken band en een gulp. Hij zit luchtig en comfortabel en dat maakt hem mateloos populair. Maar wist u dat deze moderne boxershort pas 30 jaar bestaat? Voor die tijd was er alleen de slip (of lendendoek maar dan gaan we heel ver terug). Wanneer en hoe ontstond de boxershort eigenlijk en wat maakt hem zo populair?

Een stukje onderbroeken-geschiedenis

Het begon allemaal met de lendendoek, ook wel heupdoek, zo’n 5000 jaar geleden (al wordt er ook wel beweerd dat het langer geleden is). Dit is een driehoekige lapje dat met touwtjes vastgebonden werd. Op de lendendoek volgde de braies. Dat is een broek met pijpen die tot op de kuiten kwam met openingen bij de benen en extra stof rond de heupen bedoeld om de doek om de heup te knopen. Daarop volgde de onderbroeken tot op de knie met een flap aan de voorkant met knopen. Ook droegen mannen in het verleden de lange slobberbroek, een pak dat lijkt op een onesie.

In het begin van de twintigste eeuw kreeg de textielindustrie een enorme boost onder invloed van de Industriële revolutie en werd de ‘Jockey’ slip ontwikkeld. Een strakke onderbroek met een hoge taille en een omgekeerde Y-gulp. Deze onderbroek zat heel comfortabel en hield alles goed op zijn plek. Bovendien was de ‘jockey slip’ makkelijk en snel uit te wassen, wel zo fris en hygiënisch.

De komst van de boxershort

In 1925 werd de ‘shorts for boxers’ ontworpen voor, zoals de naam al zegt, boksers. Deze broekjes hadden een brede elastieken band aan de bovenkant en losse stof over de dijen. Een zeer comfortabel zittend broekje en het duurde daarom ook niet lang voordat deze broekjes in de Verenigde Staten ook als herenondergoed op de markt kwamen. De naam ‘shorts for boxers’ werd afgekort tot boxershorts en de geboorte van de wijde boxer, zoals wij hem nu kennen, was een feit!

De boxershort naar Europa

Tijdens de Tweede Wereldoorlog droegen de Amerikaanse infanteristen die in Europa waren de korte shorts. Deze comfortabel ogende en zittende shorts bleven niet onopgemerkt. Een Duitse ondernemer zag wel toekomst in deze broekjes en bracht ze in 1949 op de markt in Europa. In de jaren na het ontstaan van de boxershort groeide zijn populariteit. Dat kwam ook doordat er vanaf de jaren vijftig boxershorts op de markt kwamen met andere kleuren, prints en zelfs teksten en stripfiguren. De boxershort werd een waar fashion statement.

De populariteit van de boxershort bereikte in de jaren ’80 een hoogtepunt. Dit kwam door een Calvin Klein reclame voor jeans. In deze, inmiddels wereldberoemde, reclame wacht een goed uitziende man in de wasserette op zijn was, enkel gekleed in een witte boxershort. Het basiskledingstuk voor onder een outfit werd hiermee een serieuze vorm van mode mét sexappeal. En dat is zo gebleven. Het is een klassieker met een verhaal maar toch van deze tijd met unieke prints en kleuren.

Maak uw outfit compleet en voel u tegelijkertijd comfortabel. Ook perfect om te dragen op het strand of als luchtige, comfortabele (vrouwen)pyjama. De boxershort van nu mag gezien worden.

De Steppin’ Out boxershort

Wij, bij Steppin’ Out, geloven in klassiekers. Kiest u voor onze klassieke boxershort dan kiest u voor het ultieme draagcomfort. Het katoen waarmee onze boxershorts gemaakt zijn, is ademend en duurzaam.

Kies voor een effen variant voor die klassieke look of ga voor een uniek design voor de speelse twist die uw outfit compleet maakt. Bij Steppin’ Out hebben wij een zeer ruim assortiment. Neem snel een kijkje op onze website of kom langs in één van onze winkels. Wees welkom!