How to wear: de bandana

How to wear: de bandana

De bandana. Bekend van de cowboys en gedragen door fashionista's, studenten en rockliefhebbers. Kortom, een essentieel accessoire voor iedereen. Volgens de online encyclopedie is een bandana een kledingstuk dat om het hoofd of de hals wordt gedragen. De naam is afkomstig uit het Hindi, van het woord bandhana, wat binden betekent. Wij laten graag zien op welke verschillende manieren je de bandana kunt dragen.

Als haarband

Bind de bandana gewoon om je hoofd en laat je haar los, half opgestoken of in een knot. Het ziet er allemaal goed uit. Je kunt ervoor kiezen om de knoop achter je haar of bovenop te laten. Of om je haar in bedwing te houden tijdens een ritje op de fiets, in de cabrio of op de boot: vouw een driehoek en draag de bandana als een hoofddoekje. Zonnebril op en klaar.

Om je staart of knot

Bind de bandana rond je staart of knot. Het voegt met nauwelijks enige moeite een beetje pit toe aan een gewone paardenstaart. Pro tip: Gebruik eerst een elastiek en knoop dan de bandana vast voor meer steun.

Als een choker

Knoop de bandana losjes rondom je nek met ofwel de knoop naar voren, of aan de achterkant, verstopt onder je haar. Dit kan een finishing touch zijn als je een kraagloze outfit draagt, of gewoon om het geheel wat speelser te maken. Pro tip: vouw de bandana in een driehoek en leg een knoopje in de nek.

Aan je tas geknoopt

Liefst natuurlijk aan de hengsels van een leuke rieten tasje voor een zomers en lekker nonchalante uitstraling.

Aan broeklus of ceintuur

Knoop een korte bandana aan je broeklus als speels accesoire of rol de bandana op en gebruik als ceintuur, mits de bandana groot genoeg is.

En als je dan toch bezig bent, de bandana kan ook perfect gebruikt worden in geval van nood als zakdoek, als brillenpoetser, om over je auto stuur te leggen op een hete dag, als bagagelabel... Enfin, opties te over.