The Ultimate Preppy Outfit

The Ultimate Preppy Outfit

Preppy, prepster of prep is een stijl die is ontstaan door een Amerikaanse subcultuur van pre-universiteit studenten. Deze van oudsher elitaire groep uit het noordoosten van de Verenigde Staten studeerde aan de University Preparatory Schools om vervolgens door te stromen naar één van de acht Ivy League universiteiten. De bekendste zijn natuurlijk Harvard, Princeton en Yale. Invloeden uit rugby, tennis, golf, polo en zeilen zijn duidelijk terug te zien in deze van oorsprong Amerikaanse stijl en manier van kleden.

Tegenwoordig is de term preppy veel losser en is het uiteraard geen officiële titel. Er is dus wat ruimte voor eigen invulling, al is er wel een zeer duidelijke en herkenbare basisgarderobe. Klassiekers met een eigen verhaal. De stijl is inmiddels geadopteerd door liefhebbers in alle generaties en vooral zichtbaar in Amerika, maar ook in Europa. Hoewel we het in Frankrijk ‘bon chic bon genre’ noemen en in het Verenigd Koninkrijk ‘Sloane Ranger’ en in Nederland, terwijl we zo’n mooie taal hebben, spreken we hoogstwaarschijnlijk weinig creatief over ‘de kakker’. Hoe je het ook noemt, het beschrijft nog steeds een subcultuur waar tradities, goede opvoeding, bepaalde know-how, een manier van spreken, dezelfde manieren en uiteraard kleding een groot onderdeel worden van die levensstijl. Kort gezegd is dit een weerspiegeling van de tradities die zijn overgenomen van de Ivy League prep grondleggers.

Typische elementen van de preppy kledingstijl zijn: polo’s, sweaters met argylepatroon, chino’s, blazers, button-down overhemden in Oxford katoen, loafers, nautische items en sportieve, college/vintage geïnspireerde casual wear.

Bij Steppin’ Out

Bij Steppin’ Out zien we met veel plezier hoe deze klassiekers steeds weer gebruikt worden in totaal nieuwe combinaties. Soms met een knipoog of verrassende twist en altijd met een subtiel knikje naar vroeger. Dát is het mooie aan klassiekers, die zijn overwoestbaar. Inmiddels kunnen we stellen dat Steppin’ Out zelf ook zo’n klassieker is geworden. Wij worden al jaren goed gevonden door kenners en liefhebbers en steeds opnieuw ontdekt. Als ‘House of Classics’ bestaat onze collectie altijd uit de basis van die preppy style.