The story behind... William Lockie

The story behind... William Lockie

William Lockie & Company Ltd is een van de oudste Schotse familiebedrijven in luxe knitwear en heeft daarmee een rijke geschiedenis en traditie. Gelegen aan Hawick, aan de oevers van de rivier Teviot, bevindt zich het familiebedrijf. Het bedrijf is er trots op een familiebedrijf te blijven met deskundig personeel uit lokale families die al jaren werkzaam zijn binnen het bedrijf.

Korte geschiedenis

Het in de Scottisch Borders gevestigde William Lockie is een van de oudste familiebedrijven in luxe knitwear. Al sinds 1874 produceert William Lockie de zachtste, beste en meest luxe gebreide kleding ter wereld. Het geheim zit in het gebruik van de hoogste kwaliteit grondstoffen en de precisie van het productieproces, waarmee de mooiste knitwear geproduceerd kan worden.

Mooiste kwaliteit vezels

William Lockie is gespecialiseerd in het maken van handgemaakte kwaliteit met behulp van traditionele technieken die al generaties lang worden doorgegeven. De hoge kwaliteit is ook te danken aan het gebruik van de beste natuurlijke vezels zoals cashmere, kamelenhaar, merino wol, Geelong wol en lamswol. Lees hieronder een korte omschrijving van de verschillende vezels:

Cashmere

De zogenoemde ‘koning van de vezels’ is ongeëvenaard in luxe, warmte, zachtheid en duurzaamheid. In de ijskoude klimaten van China en Mongolië groeit er bij de berggeiten een donsachtige vacht van zacht, kort haar om zichzelf te beschermen tegen temperaturen in de winter tot -40 graden celsius. Deze ondervacht is cashmere. De vezel wordt vervolgens met veel zorg en inspanning van de geiten gekamd door nomadische stamleden. De transformatie vindt plaats in Schotland, waar meer dan een eeuw van wijsheid en begrip van deze kostbare natuurlijke vezel wordt omgezet in pure luxe.

Kamelenhaar

Het kamelenhaar dat William Lockie verwerkt in hun producten komt van de daarvoor speciaal gefokte ‘Two Humped Bactrian Camel’. Het dier zwerft en leeft in de Gobi-woestijn. Het kamelenhaar is 100% natuurlijk, wordt niet geverfd en is ademend. Er worden geen chemicaliën gebruikt bij de vezelwerking. Door zoveel zorg te dragen voor deze vezel, blijft dit kamelenhaar extreem zacht en warm.

Merino wol

Deze natuurlijke vezel is afkomstig van Australische schapen en wordt gesponnen door de beste Italiaanse spinners. Merino wol is fijn en zacht. Het is een actieve vezel die reageert op veranderingen in lichaamstemperatuur. Het helpt je dus warm te blijven als het koud is en heeft een verkoelend effect bij warmte. Daarnaast kunnen merino vezels een grote hoeveelheid vocht absorberen, waardoor er zeer comfortabele en ademende producten met deze vezel gemaakt kunnen worden.

Geelong wol

Dit type wol is afkomstig van het daarvoor speciaal gefokte Geelong lam dat leeft in Australië. Geelong is een hele fijne, zachte en lichtgewicht wol soort. Deze soort wol is gemaakt van fijne micronvezels die alleen beschikbaar is wanneer het lam voor de allereerste keer geschoren wordt.

Lamswol

Voor de lamswollen producten van William Lockie wordt enkel de beste kwaliteit wol van de beste stamboomschapen gebruikt. Deze schapen worden voornamelijk gefokt in Zuid-Australië. Hier is het klimaat mild, wat bevorderlijk werkt bij het produceren van deze wereldberoemde kwaliteitswol. De wol wordt met een strakke spanning op speciale frames gebreid.