The story behind... Josephine & Co

The story behind... Josephine & Co

De collecties van Josephine & Co zijn luxueus en draagbaar. De stijlvolle combinatie van elegantie en sportiviteit is precies wat vrouwen willen. De eigentijdse collecties geven klassieke ontwerpen een frisse twist.

Korte geschiedenis

Het modemerk Josephine & Co ontstond in 1994 toen oprichter Harold van der Mark zijn onafhankelijke damesmodewinkel naar een hoger niveau tilde en daarvoor zijn eigen merk begon. Het merk is vernoemd naar zijn ouders en kleedt zelfverzekerde, moderne, stijlvolle en mode minnende vrouwen.

Josephine & Co is een Nederlands merk, geboren in Utrecht. Vanuit hier werd de wens vervuld voor vrouwen die niet wilden kiezen tussen stijlvol en sportief, maar graag een mix van deze twee. Het merk ademt en leeft de stijl ‘modern cool’. Tegenwoordig is het merk gevestigd in Amsterdam aan De Houthavens, een locatie die de ontwikkeling van het merk perfect weerspiegelt; bruisend, levendig en altijd in ontwikkeling. De creativiteit van een grootstedelijk grensgebied.

Josephine & Co streeft naar een superieure kwaliteit. Er wordt enkel gebruik gemaakt van de fijnste garens, de mooiste stoffen en het beste vakmanschap. Met de groeiende vraag naar duurzaamheid, wordt ook dit niet buiten beschouwing gelaten. Het merk streeft naar de meest duurzame keuzes die aan het kwaliteitsniveau en het modegevoel van Josephine & Co voldoen. Betaalbare doch duurzame kleding dat getuigt van eerlijkheid en respect voor de fabrikanten, het Josephine & Co team én diens klanten. Het merk is naar eigen zeggen oud genoeg om zich zelfverzekerd te voelen over wie zij zijn, maar jong genoeg om zich te buigen, bijsturen, groeien en daar ook nog eens een hoop lol aan te beleven.

De Josephine & Co liefhebber…

is mooi en zelfverzekerd, heeft spirit en passie, weet wie zij is en hoe ze de juiste kleding in moet zetten om haar persoonlijkheid te weerspiegelen. Of ze nu een drukke baan heeft, een gezin met 3 kinderen, een hond, een eigen blog én een verslaving aan citytrips – of een eigen business en een moestuin runt, een verzameling heeft én graag elke avond in de boeken duikt; ze doet wat ze doet met hart en ziel. Ze kleedt zich dan ook met hart en ziel, voor welke gelegenheid dan ook en daar sluit Josephine & Co perfect op aan.

Klassieker

Josephine & Co reist, leest, bezoekt fabrieken en vakbeurzen en shopt de wereld rond. Niet elke trend wordt klakkeloos overgenomen, puur en alleen omdat hij bestaat. Josephine & Co weet wat bij de doelgroep past en vertaalt de trends naar die smaak. Hoewel de ontwerper van Josephine & Co een man is, heeft hij een getraind oog voor het vrouwelijk silhouette en weet precies wat het vrouwelijke lichaam flatteert. De pasvorm is daarom onberispelijk.

Zoals Steppin’ Out zijn eigen klassiekers heeft, kent ook Josephine & Co eigen iconen. Items die zich door de jaren heen hebben bewezen en die in iedere garderobe thuishoren.