Merinowollen truien bij Steppin' Out

Merinowollen truien bij Steppin' Out

Bij Steppin’ Out hebben wij meerdere prachtige wolproducten in het assortiment. Sommigen zijn puur, sommigen zijn een blend. Daarom lichten we er een aantal soorten uit, en vertellen we er graag iets meer over. Deze editie in de hoofdrol: merinowol.


What's in a name... het merinoschaap

Merinowol komt van het merinoschaap, één van de bekendste schapenrassen ter wereld. Het is een veelzijdige wol die gebruikt kan worden voor pure breisels, maar het leent zich ook voor blends. Merino wol wordt wereldwijd geprezen om de kwaliteit van deze wol: per vierkante centimeter groeien er bij een merinoschaap tot wel tien keer zo veel haartjes als bij andere schapenrassen en levert het merinoschaap ook nog eens heel veel wol. De wol heeft een hele fijne structuur en zal hierdoor minder snel gaan pillen en is erg zacht. Merinowol is erg zacht en het prikt bijna niet. Daarnaast bevat merino wol lanoline, een natuurlijke stof (wolvet). Deze stof heeft van nature een antibacteriële werking.


Nog een aantal leuke weetjes over merinowol:

1. De vacht van een merinoschaap groeit continue door. Merinoschapen moeten minstens 1x per jaar geschoren worden.

2. Merinowol is super zacht en voelt zeer comfortabel aan.

3. Anders dan andere wolsoorten, kriebelt merinowol niet. Dit komt door de hoge dichtheid van de wol.

4. Was merinowol zo weinig mogelijk. Door de structuur van de wolvezel is wollen kleding zelfreinigend en antibacterieel.

5. Merinowol is perfect voor zowel de zomer als de winter, omdat de stof warmte- en vochtregulerend is.