De stoffen van Steppin' Out overhemden

De stoffen van Steppin' Out overhemden

Bij Steppin’ Out vervaardigen we onze shirts van katoenen poplins, twill en Oxford kwaliteiten en in de zomer natuurlijk linnen. Voor het komende najaar en winter hebben we gekozen voor een keur aan brushed cotton kwaliteiten, ook wel bekend als flanel. In dit blog vertellen we over de herkomst en kenmerken van de verschillende soorten stof.

Poplin overhemden

Poplin is een fijn, katoenen weefsel en wordt geweven in even dikke garens met in de afwerking een dwars-ribbel, zodat een gladde stof ontstaat. De stof is kreuk– en bijna strijkvrij en daarom erg geschikt voor zowel casual als dress shirts. Poplin wordt ook wel tabinet of popeline genoemd.

Oxford katoen

Van origine komt de stof, in tegenstelling tot wat je zou denken, uit Schotland. Hier werd geëxperimenteerd met het weven van verschillende stoffen. Deze werden vernoemd naar een een aantal Engelse steden. Echter is alleen de Oxford stof populair genoeg geworden om te kunnen blijven bestaan. Oxford katoen een dikker, grover en sterker weefsel dan poplin. In dit proces worden geverfde en ingeverfde draden kruislings over elkaar geweven, waardoor een mini ruitpatroon in de stof ontstaat. De stof voelt wat ruwer en steviger aan dan het poplin katoen. Door de dikte van de stof zijn Oxford-shirts ook warmer dan gewone katoenen shirts.

Twill weving

Bij een twill weving is een diagonaal weefpatroon zichtbaar in het overhemd. Door de schuine lijnen, ook wel keperbinding genoemd, krijgt het overhemd extra glans. Daarnaast is dit een hele sterke stof en wordt het niet alleen voor overhemden maar ook voor jassen en broeken gebruikt. Dit seizoen in veel kleuren vertegenwoordigd: het sportieve Garment Dye Twill Shirt van Amagansett.

Denim

Denim is eigenlijk gewoon een complexe twillweving, waarbij één garen in een contrasterende kleur wordt gebruikt, waardoor er een contrast ontstaat. Denim wordt ook wel spijkerstof genoemd.

Brushed cotton

Dit wordt ook wel eens flanel genoemd. Dit zijn shirts gemaakt van een zwaardere katoen. De stof is aangeruwd waardoor de stof lekker comfortabel en zacht aanvoelt. Voor dit najaar en winter hebben we een zeer ruim aanbod van deze overhemden. In grove en fijne ruiten, tartans en warme kleuren. Ontdek het hier.

Bij Steppin’ Out voeren we een uitgebreide collectie overhemden voor verschillende gelegenheden. Of dat nu casual, dressed of juist feestelijk is, uni of gedessineerd, er is altijd een overhemd dat bij u past. Kom langs in één van onze winkels of shop online.