Sebago x Steppin' Out

Sebago x Steppin' Out

Wat zijn wij trots op de exclusieve samenwerking met Sebago, waarbij wij onze eigen Sebago Dan Loafer by Steppin’ Out voor zowel dames als heren in onze collectie kunnen voeren. Een échte klassieker, een schoen die geen verandering heeft doorgemaakt sinds het ontstaan en die nooit uit het modebeeld zal verdwijnen. Deze luxe penny loafer is volledig van leer en met de hand gemaakt op de traditionele mocassin wijze. De Classic Dan instapschoenen zijn verkrijgbaar in bordeauxrood en navy en worden geleverd in twee afzonderlijke schoentassen. Voor deze penny loafer staat er altijd weer een nieuwe generatie op. Nieuwsgierig naar de herkomst en maakwijze?

Een stukje geschiedenis

Het schoenenmerk Sebago, dat in 2021 alweer 75 jaar bestaat, is opgericht in Amerika in de waterrijke staat Maine. Het merk is vernoemd naar het meer Sebago. Naast het maken van de klassieke bootschoen the Dockside’s, is Sebago vooral bekend van de traditionele penny loafer.

De Zwitser Francisco Gaudier kocht in 1964 een paar Classic Dan penny loafers en was zo onder de indruk van de kwaliteit van de schoenen, dat hij de Sebago-fabriek in Maine kwam bezoeken en zo ontstond een overzeese samenwerking. Met ambacht en kwaliteit veroverde Sebago Europa. Eerst met de Penny loafer, later met de bootschoen 'The Docksides' en zijn kleurrijke tegenhanger 'The Spinnaker' De échte bootschoen die we in zijn huidige vorm nog steeds kennen. Het is niet voor niets dat Sebago sponsor is van de Regatta en natuurlijk de schoenen levert aan het Amerikaanse zeil team.

Maar het begon allemaal met de Classic penny loafer; een met de hand gemaakte mocassin. Met name in de jaren ’50 waren het de Amerikaanse studenten die een fashion statement wilden maken en bewaarden ze een telefoonmuntje in de diamantvormige riempje op de wreef met de achterliggende gedachten dat ze dan altijd een noodoproep konden doen. Naast John F. Kennedy was Sebago ook geliefd onder acteurs zoals James Dean, Paul Newman en Steve McQueen, die de loafer juist hip en cool maakten. Kortom een echte klassieker die al decennia lang mee gaat en die van generatie op generatie gaat.

De speciale maakwijze van de mocassin

Het meest kenmerkende voor een mocassin schoen is dat deze gemaakt is uit één stuk leer. Voor de Classic Dan wordt gebruik gemaakt van het beste volnerfleder. Dit leer is namelijk ongevoelig voor vocht, krassen en vuil én blijft zijn mooie glans behouden. Het patroon wordt op alleen de beste stukken leer gelegd, waarna deze per maat met de hand worden uitgesneden.

Met behulp van een priem worden gaatjes in het leer gemaakt en met een stevige en duurzame nylondraad worden de stukken leer aan elkaar vastgenaaid. De “rollade achtige” verdikking die door de stiksels ontstaat aan beide kanten wordt ook wel “The Beefroll” van de instapschoen genoemd. Vervolgens wordt een leren strook, oftewel de welt, vastgenaaid aan de upper en daarna aan de geoliede, leren zool, zodat de schoen flexibel blijft. Ook een typisch kenmerk van deze schoen is dat de leren zool waterafstotend en slijtvast is.

Zowel de hoge kwaliteit van het leer als de maakwijze maakt deze loafer daarom zo geschikt om met blote voeten te dragen. De schoen vormt zich als het ware naar je voet, waardoor deze aanvoelt en draagt als een pantoffel. Maak kennis met deze all time favorite bij Steppin’ Out!