Local Friend: Olala Chocola in Haarlem

Local Friend: Olala Chocola in Haarlem

Ontmoet onze Local Friends. Lokale vrienden van Steppin' Out. Meet Local Friend Marleen Gouma, eigenaresse van Olala Chocola.

“Chocola is een mooi product en met je handen werken vind ik geweldig. Dan zie je gelijk resultaat. Je maakt de mensen blij.”

PERSOONLIJK

Kennismaken met Marleen

"Ik ben Marleen, 34 jaar en al 7 jaar trotse eigenaar van Chocolaterie Olala Chocola."

EIGEN BEDRIJF

Waar staat jouw bedrijf voor?

"Wij maken eerlijke en handgemaakte chocola die voor iedereen bereikbaar is. Én van goede kwaliteit. De open werkruimte staat eigenlijk ook voor die kernwaarde, waarbij ambacht voorop staat."

Wat hoop je hiermee te bereiken?

"Chocola is een mooi product en met je handen werken vind ik geweldig. Dan zie je gelijk resultaat: je maakt de mensen blij."

DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN

Wat zijn de leukste kanten van je beroep?

"Bezig zijn met het produceren van chocola en het contact met de klant."

Wat is het minst leuke aan je beroep?

"De administratie; voornamelijk de kwartaal administratie voor de btw-aangifte. Gelukkig doet mijn vriend nu het grootste gedeelte."

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

"Je moet er passie voor hebben, het is echt hard werken. Zeker tijdens de feestdagen. In die periode werken we 7 dagen per week."

STIJL

Wat is je stijl motto?

"Meerdere kleuren met elkaar combineren, dat vind ik leuk. Het mag blij zijn."

Wat is je favoriete kledingstuk?

"Het jasje. En de schoenen."

PASSIE

Waar word je blij van?

"Als we achteraf horen hoe tevreden een klant is na een workshop, een speciaal verzoek of een bestelling van een bedrijf. Daar word ik echt gelukkig van. Zonder klanten kunnen we dit niet doen."

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

"Eigenlijk is mijn bucketlist heel lang. Ik zal niet alles noemen. Maar er staat in ieder geval: 'een Chocolaterie in een ander land beginnen'. En Noorwegen staat hoog op mijn verlanglijstje om te bezoeken."

Wat vind je het leukst aan Haarlem?

"Het is architectonisch een hele mooie stad. En toch voelt het als een dorp. Maar absoluut ook alle leuke leuke boetiekshops en winkeltjes die allerlei mooie producten verkopen."