Local Friend: Brussen Wonen in Oosterbeek

Local Friend: Brussen Wonen in Oosterbeek

Ontmoet onze Local Friends. Lokale vrienden van Steppin' Out. Meet Local Friend Gert Brussen van Brussen Wonen in Oosterbeek.

“Het leukste vind ik het contact met de klanten.”

PERSOONLIJK

Even kennismaken...

"Mijn naam is Gert Brussen. Ik ben mede-eigenaar van Stoffeerbedrijf Brussen Wonen vloer- & raamdecoratie en dat doe ik samen met mijn broer Elco en mijn zoon Leon. Sinds 1 december 2008 is Brussen Wonen gevestigd aan de Utrechtseweg 172 te Oosterbeek."

EIGEN BEDRIJF

Waar staat jouw bedrijf voor?

"Kwaliteit en service. Zowel in de winkel als bij de mensen thuis. Dat zal waarschijnlijk iedereen zeggen, maar dit vind ik echt essentieel. Hierdoor bouwen we een groep van vaste klanten op en dat vind ik belangrijk."

Wat hoop je hiermee te bereiken?

"Een bedrijf dat de mensen iets biedt wat ze vragen. Uiteindelijk hopen we op alleen maar tevreden klanten, uiteraard. En volgens mij doen we dat niet onaardig, want we krijgen geregeld nieuwe klanten binnen die Brussen Wonen kennen via onze kring van tevreden klanten."

DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN

Wat zijn de leukste kanten van je beroep?

"Het leukste vind ik het contact met de klanten. Het leuke en interessante aan klantcontact is dat het allerlei verschillende mensen zijn met verschillende soorten vragen en wensen."

Wat is het minst leuke aan je beroep?

"Op dit moment zijn er wat logistieke uitdagingen. Het is best wel druk en de levertijden zijn lang. Ik vind het vervelend om klanten te moeten laten wachten op hun tapijt of gordijnen. Daarnaast is er een gebrek aan 'handjes'. Stoffeerder is geen populair beroep, helaas."

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

"Ik doe het zelf al 38 jaar. Het blijft een mooi vak. Lekker met je handen bezig zijn als stoffeerder. Tevreden klanten. Dat is belangrijk en mooi om te doen. Mocht iemand dat leuk vinden, laat hem of haar maar binnenlopen of bellen. Wij staan klaar om te helpen."

STIJL

Wat is je stijl motto?

"Ik vind dat je er verzorgd gekleed uit mag zien, maar het mag wel casual. Geen pak. Niet te hip, maar wel verzorgd. Dat geldt ook voor onze stoffeerders, ze komen immers ook bij de mensen thuis."

Wat is je favoriete kledingstuk?

"De spijkerbroek."

PASSIE

Waar word je blij van?

"Hele simpele dingen. Maar gezondheid vind ik belangrijk. Doe maar gewoon normaal, dan doe je al gek genoeg. Aardig zijn voor elkaar, motorrijden, een tevreden klant, leuk contact met de klanten."

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

"Ik wil nog graag een keer een week naar New York. Dat lijkt me wel mooi. Ik hoef niet de hele wereld over. Voor de rest niet zo veel wensen, gezond blijven."

Wat vind je het leukst aan Oosterbeek?

"Het is een prachtig dorp, met mooie winkels en dito ondernemers. Weinig leegstand gelukkig. En natuurlijk de omgeving; het bos, de hei en de uiterwaarden."