Iconisch: het Baracuta jack

Iconisch: het Baracuta jack

Dankzij Elvis Presley kreeg het Baracuta G6 jack wereldwijde faam en herkenning in de film King Creole uit 1958. Het jack kreeg de bijnaam 'Harrington' van een personage uit een soapserie uit de jaren '60, genaamd Peyton Place. Het personage in kwestie, Rodney Harrington, wordt vaak afgebeeld in een G6 jack. Ook Steve McQueen, James Dean en Frank Sinatra zijn veelvuldig vastgelegd terwijl ze het G6 jack dragen in zowel hun persoonlijke leven als op het witte doek. Kortom: een echte klassieker.


De 'classic cool' van het Harrington jack

De eerste Harrington-style jassen zijn in de jaren '30 van vorige eeuw gemaakt door het Britse kledingebdrijf Baracuta. Het oorspronkelijke ontwerp van de Baracuta, de G9 is tegenwoordig, bijna 100 jaar later, nog steeds in productie. De Harrington is gebaseerd op een ideaal van een lichtgewicht jas met voldoende ruimte en bewegingsvrijheid om in te kunnen golfen. Daar dankt de jas de G aan in de naam, de G9. Baracuta vervaardigde de jas oorspronkelijk in Manchester.


Ivy League Style
In de Verenigde Staten was de door McGregor geproduceerde Drizzler jas, tevens een klassieker in onze collectie, een alternatief in hetzelfde ontwerp. Voorstanders van kleding in de Ivy League stijl in de VS zijn fans van het jack, een standaard in de basisgarderobe. Boeken als Take Ivy over de Amerikaanse universiteitscampuskleding halverwege de jaren '60 laten ook dit jack zien. De associatie met de Ivy League en klassieke Britse herenkleding heeeft de Harrington populair gemaakt in Japan. Vooral in de originele erfgoedmerken zoals Baracuta.

Bij Steppin' Out
Wij voeren het jack in 3 kleuren. De jacks van Baracuta zijn gemaakt van 50% katoen en 50% polyester, de voering op de body is van katoen (coolmax) en de mouwen zijn gevoerd met polyester. Het G9 Archive model is een klassiek kort jack met elastische boorden en qua fit geïnspireerd op het origineel uit de jaren '50. Het jack sluit met een dubbele rits en twee knopen in de kraag. Op de voorkant twee klepzakken met knoop.