Ken je klassiekers: de Chelsea boots

De lage enkellaarsjes met platte zool en elastisch ingezet stuk bij de enkels, zeer draagbaar en zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. De Chelsea boot is een grote toevoeging in de kast voor een classic, preppy style en daardoor enorm geliefd door Steppin' Out.

blog

Korte geschiedenis

Het ontwerp van de Chelsea boot wordt toegekend aan de schoenmaker van koningin Victoria, genaamd J. Sparks-Hall. Tijdens de Victoriaanse tijd werden de schoenen voornamelijk gedragen tijdens het paardrijden en om in te wandelen. De schoenen waren hier uiterst geschikt voor, omdat het elastisch ingezette stuk bij de enkels ervoor zorgt dat de schoenen gemakkelijk aan- en uit te trekken zijn. Tegen het einde van 1840 begon de mode aan te slaan en werd de Chelsea boot een gewilde, prominente stijl tot aan het begin van de eerste wereldoorlog.

Met behulp van de Beatles en The Rolling Stones maakten de boots een comeback in de jaren ’50. In de Londense wijk ‘Chelsea’ krioelde het toentertijd van de artistiekelingen. Kunstenaars, filmregisseurs, schrijvers en muzikanten zorgden voor een unieke en uitgelaten sfeer. Naast een gedeelde passie voor creativiteit en expressie droegen zij allemaal dezelfde soort schoen, namelijk: korte, platte laarsjes. Zodoende ontstond hier de benaming van de schoen, vernoemd naar deze bruisende wijk in Londen.

Tegenwoordig doet de Chelsea boot het ook goed ver buiten Londen en is het bekroond tot een van de klassiekers. De schoen is voor zowel mannen als vrouwen met vele stijlen te combineren en is daarnaast erg comfortabel door zijn doorgaans lage hak. Steppin’ Out voert deze klassieker al jaren, want het is bij uitstek één van alle tijden.

De chelsea boots

How to style

Zowel dames als heren kunnen met deze schoen alle kanten op. Heren kunnen de Chelsea boots voor een stoere look dragen onder een mooie jeans, gecombineerd met een rugbyshirt van bijvoorbeeld HKT. Voor een smart-preppy look kan de Chelsea boot onder een beige chino gedragen worden, gecombineerd met een geruit slim-fit overhemd en een bruine trui van Barbour. Klinkt dit naar smaak? Shop dan hier de look.

 

Dames kunnen de Chelsea boots dragen onder een nette, geruite broek van bijvoorbeeld Cero of Nickjean. Maak de set compleet met een coltrui in een unikleur voor een preppy look. Voor een meer casual look, draag de Chelsea boots onder een halflange jurk in een ruimvallend model en draag hier overheen een spijkerjasje of lange cardigan.

blog

 

blog