A hooligans game played by gentlemen: New Brand Black & Blue 1871

 

“Rugby is a hooligans game played by gentlemen” – Winston Churchill

Hoewel deze quote misschien een kern van waarheid heeft, gaat de reputatie van rugby als een taaie, fysieke wedstrijd op het veld hand in hand met beleefdheid en respect. De eeuwenoude gewoonte om je tegenstander te trakteren op een drankje na de wedstrijd, ongeacht het resultaat, weerspiegelt de geest van rugby en van de heren die het spelen. Black & Blue 1871 is een merk geïnspireerd door rugby en de waarden en tradities rondom het spel. Een merk dat de tradities van het spel omarmt en voortbouwt op dat erfgoed. De kleding is gemaakt om bestand te zijn om een potje in te spelen en comfortabel en gekleed genoeg is om na die inspanning een versnapering te nuttigen. Of dat nu in het clubhuis is of ergens thuis.

Londen 1871. Hier werd door 21 rugbyclubs een bijeenkomst belegd om de spelregels  vast te leggen. Kort na deze bijeenkomst werden de eerste officiële spelregels opgesteld en werd het rugbyspel zoals we het tegenwoordig kennen geboren.

Van de 21 oorspronkelijke oprichtersclubs zijn er 13 ontbonden of opgehouden te bestaan en over veel van hen is weinig tot niks bekend. Black & Blue 1871 heeft deze majestueuze oprichtersclubs weer tot leven gewekt en elke club zijn eigen identiteit, kleuren en logo's gegeven. Rugby heeft een rijke geschiedenis en deze lang vergeten clubs stonden er aan het begin. Het doel van Back & Blue is om deze clubs weer tot leven te brengen met hun iconische rugbyshirts.


We hopen dat u met uw rugbyshirt van Black & Blue 1871 deel uitmaakt van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van deze oude clubs.