Over ons

collage banner

 

We zijn in 1983 gestart als winkel in tweedehands/vintage kleding, op Zadelstraat 9 in Utrecht. Naast rokkostuums, galajurken en schoenen, verkochten we veel jasjes, die vanwege hun lage prijs zeer populair waren binnen de Utrechtse studentenwereld.

Steppin’ Out groeide en de eerste stappen werden gezet om onder eigen merk broeken en shirts aan te bieden. Het uitgangspunt daarbij was om ‘value for money’ te bieden en betaalbaarder te zijn dan vergelijkbare merkkleding, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Door het overslaan van alle tussenschakels en rechtstreeks zaken te doen met de fabrikant, slaagden we hier zeer goed in. Naast het private label werden allerlei bijzondere merken gevoerd uit Engeland en de Verenigde Staten.

Na een aantal moeilijke jaren, zijn we sinds 2014 helemaal 'back on track' en concentreren we ons weer op waar we groot mee geworden zijn: klassiek-sportieve kleding met een Anglo/Amerikaanse inslag. Oude favorieten in de collectie zijn in ere hersteld en mooie nieuwe artikelen zijn toegevoegd, zoals een spraakmakende schoenencollectie. Vanzelfsprekend hebben we daarbij ook oog voor het heersende modebeeld en hebben we een ruim aanbod shirts, chino's en truien in slim-fit. Tenslotte hebben we een aantal mooie authentieke merken toegevoegd, waaronder Sperry Topsider (de uitvinders van de bootschoen), Saint James (de originele Bretonse truien), Pioneros (Argentijnse polo riemen) en William Lockie (top-kwaliteit lamswollen truien uit Schotland).

In het najaar van 2014 hebben we ook de damescollectie weer opgepakt. We waren hiermee gestopt, omdat we ons volledig wilden focussen op een sterke herencollectie. Dit hebben we geweten! Via mail, telefoon en facebook werden we overstelpt met verzoeken om de damescollectie weer in ere te herstellen. Inmiddels hebben we weer een ruime damescollectie. Naast fijne Steppin' Out items, wordt de collectie gedragen door met name Josephine & Co en Saint James.

Naast een aansprekende collectie, hebben we kwaliteit, service en ‘tongue in cheek’ hoog in het vaandel. Voortdurend denken we na over waar we kunnen verbeteren en staan dan ook altijd open voor uw suggesties, opmerkingen en ideeën.


Voor onze winkel-adressen, klikt u hier.