De stijlvolle zomergarderobe

De stijlvolle zomergarderobe

Bij temperaturen boven de 20 graden zetten we massaal onze melkflessen en ander winters wit vlees in de etalage. Heren en dames in weinig verhullende niemendalletjes domineren het straatbeeld. Maar wat trek je aan in de zomer als je stijlvol voor de dag wilt komen? Welke tijdloze items mogen dan niet ontbreken in je zomergarderobe? Met goede basisstukken zijn de opties eindeloos.

Natuurlijke materialen bij The House of Classics

Je wilt goedgekleed en smaakvol voor de dag komen, niet alsof je onderweg bent naar een festival of het strand. De eerste regel is een inkopper. Te bloot is geen optie. De tweede regel is: investeer in kleding die gemaakt is van natuurlijke materialen zoals katoen en linnen en zelfs wol voor de frisse dagen. Deze stoffen ogen niet alleen luxueus, ze laten ook lucht door en beschermen je tegen de warmte. Combineer deze stoffen met elkaar voor de ultieme klassieke look. Ga voor alles behalve strak in pak. Bij warm weer hoort vanzelfsprekend een lekker soepel vallende outfit. Kies voor zachte, zomerse tinten, een gehele ton-sur-ton outfit of knal juist met kleur of print. Werk in laagjes. Een mooi overhemd of prachtige blouse met een jasje of een wollen vest. Trek een laagje uit als het in de loop van de dag warmer wordt. Rol de mouwen van je shirt of blouse op voor een nonchalante uitstraling. Kies voor of blote benen of blote armen, liefst niet allebei, tenzij het kwik over de 30 graden is geschoten. Dan vervallen al deze goedbedoelde adviezen en is het bij wijze van hoge uitzondering geoorloofd om met én blote armen én blote benen rond te lopen.

Stijlvolle linnen jurken

Leuke rok of jurk? Daar boffen jullie mee, want een rok of jurk kan in de zomer voor elke gelegenheid. Dus ook naar het werk. Deze zomer hebben wij van ons eigen merk de 100% linnen en effen Doris jurk in drie kleuren of de 100% katoenen Sally Dress overhemd jurken in twee dessins. Of combineer een linnen doorknoop rok van Josephine & Co met een onverwoestbare Saint James top voor een nautische en klassieke look. Mag het een beetje minder? Draag dan sportieve linnen shorts van Amagansett en combineer met een linnen blouse of het linnen Lizzy t-shirt of een sweater. Geef het een speelse touch met ons aanbod sneakers van eigen merk, Veja of Saucony of op hele warme dagen een van de toffe espadrilles uit de Espadrije collectie.

Chino's, bermuda's en linnen shirts

Onze chino’s zijn gemaakt van luchtig katoen en ook verkrijgbaar in een linnen uitvoering. Blote benen, heren? Bekijk ons aanbod bermuda’s. Liefst te dragen buiten kantooruren. Ons aanbod korte broeken is zeer divers en uitgebreid en altijd gemaakt van katoen of linnen. Lekker luchtig dus. Een chino leent zich perfect voor het werk en kan het hele jaar gedragen worden, ook met een jasje. De samenstelling van onze chino’s is 96% katoen met 4% elastaan, voor extra draagcomfort. Een mooie, katoenen polo of linnen overhemd, en klaar ben je. Laat sokken achterwege en draag je loafers of espadrilles met blote voeten. Zowel onze sneakers als ons vaste aanbod dress shoes lenen zich perfect voor deze casual chic zomer look.